
Home » רשלנות רפואית ללא נזק
השאירו פרטים לקבלת ייעוץ ראשוני מיידי
תביעת רשלנות רפואית עוסקת בהוכחת הקשר הסיבתי שבין נזק שנגרם למטופל, להתנהלות רשלנית של הצוות הרפואי שטיפל בו. אולם מה קורה אם המטופל לא נפגע מבחינה פיזית, לא נפצע והוא אינו סובל מנזקי גוף או כאבים, אך בסיום ההליך הרפואי שבוצע בו, התברר כי רופא, אחות, או אדם אחר שטיפל בו – פעל ברשלנות?
הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית, גם אם המטופל לא מתמודד עם נזקים פיזיים, עשויה להוביל לקבלת פיצויים גבוהים – כאשר מוכח כי הוא לא ידע מהו הטיפול שהוא עומד לעבור, ואילו היה יודע במה הוא כרוך, ייתכן שהיה בוחר לוותר עליו, או שהיה בוחר בטיפול אחר. מדובר באתגר משפטי לא פשוט, אך כזה שיכול להביא צדק למטופל שנפגע, ולהביא למימוש של זכותו לקבלת החלטות אוטונומיות על גופו.
שלא תדעו מצרות, אבל במקרה וידעתם יש למי לפנות.
קובי אלון
חוויה מעולה. עורכת דין מקצועית אין מילים שיכולות לתאר את ההערכה שלי לעורכת דין דורית פילו, ליוותה אותי בתהליך לא פשוט. בזכותה יש לילדה שלי בטחון כלכלי עתידי. היא לא ויתרה נלחמה עבור ילדתי ולאורך כל הדרך נתנה לי תחושה שאנחנו לא לבד. עד היום אנחנו בקשר דואגת לנו ושואלת על הילדה לא מובן מאליו, לב גדול ונקי אוהבים אותך.
ריהאם זיאד
תודה רבה לדורית פילו על ייצוג מקצועי, הגון וטיפול מסור.
תודה על זמינות בכל שעות היום עד לסיום התיק ובזכותך זכינו במשפט והצדק יצא לאור.נטליה מיורצ'יק
חברים, אני רוצה להמליץ ולפרגן לדורית פילו, עו"ד ומגשרת - עוסקת בתחום הנזיקין, הביטוח והרשלנות הרפואית. דורית טיפלה בתביעת תאונת דרכים מורכבת שהייתה לי, ואת פסק הדין קיבלנו בימי הקורונה. מעבר למקצועיות ברמות הכי גבוהות שיש ומעבר לתוצאה המדהימה שהשגנו בתביעה, היא בן אדם מקסים, תענוג לעבוד איתה ולאורך כל התהליך הרגשתי שאני בידיים הכי מסורות שיש. ממליצה לכל מי שנזקק לשירות לפנות אליה ללא היסוס!
נועה חסיד
בזכות הניסיון הרב שצברנו בתביעות רשלנות רפואית לאורך השנים, מציעה עו"ד דורית פילו ללקוחותיה את הרמה המשפטית המקצועית הגבוהה ביותר, עד לתוצאה המיוחלת!
כנסו לקרוא על הסיפורים שמאחורי התיקים
הצלחה בערר נכות כללית! לאחר ערר שהוגש וטופל על ידי משרדנו – הלקוחה תקבל קצבת נכות קבועה לכל חייה! הצלחה נוספת למשרדנו: לקוחת המשרד נדחתה לפני מספר חודשים על ידי המוסד לביטוח לאומי, במסגרת תביעה לנכות כללית, לאחר שוועדה רפואית קבעה כי הנכות הרפואית שלה היא בגובה של 36% בלבד (אחוז נכות זה הינו נמוך […]
פיצוי 200000 ש"ח בתיק רשלנות רפואית בטיפולי שיניים – סיום מוצלח נוסף סיום מוצלח נוסף של תיק רשלנות רפואית: פיצוי בסך של 200,000 ש"ח!! ללקוחת המשרד, עקב טיפולי שיניים רשלניים, שגם גרמו לפגיעה בעצב בלסת. הלקוחה הגיעה למרפאה כדי לטפל בשן שכאבה לה, ומנהל המרפאה אמר לה כי כל השיניים שלה במצב גרוע וכי היא […]
קטין שלקה בשיתוק מוחין קיבל פיצוי יוצא דופן של 6.9 מיליון ש"ח עקב רשלנות בלידה, בנוסף ל-2.5 מיליון ש"ח מביטוח לאומי פיצוי יוצא דופן בסך של כ- 6,900,000 ש"ח!! לקטין שלוקה בשיתוק מוחין עקב רשלנות בית החולים במהלך הלידה שעברה אמו. אמו של הקטין הייתה נשאית של חיידק ה- GBS במהלך ההריון, ולמרות שאמרה זאת […]
פיצוי 2.8 מיליון ש"ח בגין אי אבחון מום לבבי להורים, שבמהלך ההריון של בתם לא זוהה מום לבבי של העובר במהלך הריונה של האם לא זוהה מום לבבי ממנו סבלה העוברית, ולאחר הלידה היה על התינוקת לעבור מיד ניתוח לב להצלת חייה. 5 ימים לאחר הניתוח ובעקבותיו נצפה דימום מוחי, אשר הותיר את התינוקת עם […]
פיצוי ללקוח עם אלצהיימר לאחר מאבק בחברת הביטוח – עוד תיק שעסק בפוליסת ביטוח סיעודי הסתיים בהצלחה וחברת הביטוח תשלם ללקוח תגמולי ביטוח! לקוח שסובל מאלצהיימר נדחה פעמיים על ידי חברת הביטוח, בטענה שאינו עונה על התנאים בפוליסה. פניתי למומחה בתחום הגריאטריה שהכין חוות דעת לבית המשפט, הגשתי תביעה לבית המשפט, ומיד לאחר שהיא נשלחה […]
הישג אדיר: פיצוי של 6 מיליון ש"ח ללקוח המשרד שנדחה לחלוטין על ידי המוסד לביטוח לאומי לקוח שנדחה לחלוטין על ידי המוסד לביטוח לאומי (מצורף מכתב הדחיה), בטענה שאין קשר בין תאונת העבודה שעבר לבין מצבו הרפואי מאחר ואין תיעוד רפואי לאחר התאונה לתלונותיו, קיבל 993,000 ש"ח!! גמלאות עבור העבר, ובנוסף יקבל בכל חודש 20,745 […]
קיומו של נזק למטופל שבוחר לתבוע פיצויים בגין רשלנות רפואית, הוא זה שמגדיר אותו למעשה כנפגע מרשלנות כזאת, לכן לכאורה אם המטופל עבר הליך רפואי, בין אם זה ניתוח, פרוצדורה לא פולשנית, טיפול אסתטי או אחר – ולא נגרם לו נזק פיזי, אין לו עילה לתביעה.
עם זאת, במסגרת ה"שרשרת הטיפולית", למטופל יש את הזכות המלאה לקבל את כל המידע באשר להליך שהוא עומד לעבור, על מנת להחליט האם הוא מסכים לכך או לא, לרבות נטילת הסיכונים והסיבוכים האפשריים במסגרת הטיפול ומוכנות לתוצאות שאינן משביעות רצון, אם יש צפי לכך.
היעדר הסכמה מדעת לטיפול שבוצע, מהווה פגיעה באוטונומיה של המטופל והיא כשלעצמה מהווה עילה לתביעת פיצויים.
למטופל צריכה להישמר הזכות לבחור בצורה חופשית ומושכלת, אילו הליכים יבוצעו בגופו, זאת לאחר שניתנה לו האינפורמציה במלואה באשר למהות הטיפול המוצע, המטרות שהוא אמור להשיג, סיכויי ההצלחה שלו והסיכונים האפשריים. בנוסף, המטופל צריך להכיר את החלופות לטיפול ולהסכים לביצוע הטיפול הספציפי, רק לאחר שהבין לעומק את המידע כולו.
מסיבה זו, כאשר אין הסבר מספק, כאשר המידע שניתן למטופל הוא חסר או שהוא עלול להתפרש בצורה מוטעית – ביצוע הטיפול הינו בגדר התרשלות ופגיעה בזכות המטופל לאוטונומיה על לגופו.
קבלת הסכמה מדעת לפני ביצוע פרוצדורות מתוכננות מראש, היא המצב האופטימלי, אך גם במקרי חירום ובמצבים שאינם מתוכננים ושלא היו יודעים לצוות הרפואי טרם התרחשותם, מצופה מהמטפלים לנהוג בזהירות, תוך הפעלת שיקול דעת וקבלת הסכמה מדעת מיטבית מהמטופל עצמו.
מתן הסכמה מדעת היא זכות בסיסית של המטופל בכל מצב, לרבות במצבים המוגדרים כחירום, אך לעתים ישנם מצבים שבהם נדרשת התערבות דחופה, או מצבים מסכני חיים המצריכים קבלת החלטות מהירה במיוחד, שאינם מאפשרים קבלת הסכמה מדעת מהמטופל באופן דומה לזה, שהיה מתקבל אילו היה מדובר בפעולה מתוכננת מראש או שאינה דחופה.
מסיבה זו, טענה לרשלנות רפואית בגין פגיעה באוטונומיה, צריכה להיתמך בהוכחות ברורות לכך שגם אם מדובר במצב חירום, עדיין ניתן היה לנהוג אחרת, באופן שלא היה פוגע באוטונומיה של המטופל על גופו.
חשוב להבין כי ישנם בהחלט מצבים שבהם החוק מתיר לצוות הרפואי לבצע פעולות מבלי שהתקבלה הסכמה מפורשת מן המטופל, כיוון שזה לא אפשרי – למשל, כאשר המטופל ללא הכרה, כאשר הוא אינו מתקשר ועוד. למרות זאת, מצופה מהצוות לפעול באופן זהיר ושקול, כאמור, להצלת חיים, למניעת נזקים בגין בחירה בפעולה מסוימת על פני אחרת, ולקבלת הסכמה מדעת מהמטופל כאשר מצבו מתייצב וברור שהוא מודע למעשיו וחוזר לתקשר עם סביבתו.
הביטוח הלאומי סירב להכיר בו כנכה תאונת עבודה, אבל מצלמת הדרך שהתקין במכונית תיעדה את תאונת הדרכים שעבר – וזה מה ששכנע את בית המשפט.
בעקבות אישור החוק המאפשר מסירת מידע על מי שלא התחסנו לשורת גורמים כדי "לעודד התחסנות", מומחים משפטיים צופים שבג"ץ יתקשה לאשר את החוק השנוי במחלוקת
אלמן שאשתו נפטרה ממחלת הסרטן תובע את רופאת העור בקופת החולים: לא זיהתה את המלנומה כגידול אלא פטרת שמדובר ביבלת. "טיפלה עם משחה, כשהיה צורך בטיפול כימותרפי"
לא בכל יום משלמת יבואנית רכב פיצוי נדיב ללקוח שרכבו נשרף ושרידיו נעלמו. וגם: קבלו הצצה אל עולמם המסתורי של העדים המומחים
במקרים מסוימים שבהם התקבלה הסכמה מדעת מהמטופל באשר להליך רפואי כלשהו, ייתכנו מצבים שבהם, תוך כדי הניתוח, מתפתחים סיבוכים שמצריכים מהצוות הרפואי לפעול בצורה אחרת מהמתוכנן.
היכולת לקבל הסכמה מדעת מהמטופל במקרה כזה, תלויה בסיטואציה עצמה ולכן הרופאים אחראים על קבלת החלטות מושכלת וזהירה, בין אם המטופל שרוי תחת הרדמה מלאה ואינו יכול לתת את הסכמתו, או שההרדמה היא מקומית והמטופל מודע לכל המתרחש סביבו.
בכל מקרה שהוא, על הצוות הרפואי לתעד את כל המתרחש בחדר הטיפולים, על מנת להוכיח כי בהיעדר הסכמה מדעת, פעולות מסוימות בוצעו או שלא בוצעו, מתוך רצון למנוע נזקים, לשמור על בריאות המטופל ולאפשר לו לממש את זכותו לאוטונומיה כאשר ניתן יהיה לעשות זאת.
ככל שהצוות הרפואי יהיה רגיש וזהיר בנוגע לניואנסים של נושא ההסכמה מדעת, הן בניתוחים אלקטיביים והן במצבי חירום או סיבוכים, כך יפחתו הסיכויים להתרשלות והאוטונומיה של המטופל על גופו תישמר בצורה המיטבית.
ייצגתי בחורה צעירה שבחרה להיות אם פונדקאית לזוג חשוך ילדים מטעמים אידאולוגיים. לאחר ששלושה טיפולי החזרת עוברים לא צלחו, ביקשה האם המיועדת מהלקוחה שלי להגיע לרופא אחר, שהזוג עבר לטיפולו, על מנת שיבצע לה בדיקה שבמסגרתה מוכנסת מצלמה לחלל הרחם ובוחנת את מצבו (היסטרוסקופיה אבחנתית).
כאשר הלקוחה הגיעה למרפאה אכן נמסר לה כי היא הולכת לעבור הליך אבחנתי בלבד. היא לא הוחתמה על טופס הסכמה, אבל גם כאשר בחנתי את נוסח טופס ההסכמה שהייתה אמורה לחתום עליו, הרי שהיה כתוב בו במפורש, שמדובר בהליך אבחנתי בלבד.
היא נשכבה על מיטת הטיפולים והרופא הכניס סיב עם מצלמה על מנת לבחון את הרחם. לפתע, הוא אמר לאם המיועדת כי הוא רואה דלקת ברחם, ואז ביצע פעולות חריצה כואבות ביותר עם המצלמה ברחם, כדי להפריד את הדלקת שראה שם. הלקוחה שלי צרחה מכאב, אבל הרופא התעלם ממנה, זלזל בה והמשיך בכך עוד פעמיים.
הלקוחה סבלה כאבים עזים ודיממה עקב הפעולות הללו וגם נאלצה ליטול תרופות אנטיביוטיות שנרשמו לה. בסופו של דבר כעבור כשבוע הכאבים נרגעו, אולם היא הרגישה מושפלת ביותר עקב העובדה שלא קיבלו את הסכמתה לכך. היא פנתה אליי וביקשה ממני לייצג אותה.
הלקוחה הדגישה בפניי, כי אם היה נאמר לה שאלו הפעולות שיבוצעו, היא לא הייתה מסכימה לכך בשום אופן. הגשתי תביעה בגין פגיעה באוטונומיה ופעולות בהעדר הסכמה מדעת, ולאחר שהתביעה הוגשה, התנהל משא ומתן ישיר וסוכם על פיצויים בגובה 70,000 ₪ בגין הפגיעה באוטונומיה של הלקוחה, וזאת עוד בטרם התקיים דיון ראשון בתיק.
האתגר המשפטי בתביעות רשלנות ללא נזק פיזי, העוסקות בפגיעה באוטונומיה של המטופל על גופו, היא בהוכחת הקשר הסיבתי בין התנהלות הצוות הרפואי בכל הקשור להסכמה מדעת לבין הפגיעה בזכות לאוטונומיה של המטופל.
המטרה שלי כעורכת דין המלווה את לקוחותיי בתביעות מסוג זה, היא להוכיח כי הצגת המידע המלא אודות הטיפול, היה מוביל לבחירה אחרת של המטופל, שייתכן שהיה בוחר בטיפול חלופי לבעיה שעמה הגיע מלכתחילה.
כדי לתמוך בטענה זו, יש להוכיח כי לא ניתנה הסכמה מדעת לטיפול שבוצע. בנוסף, יש לקבל חוות דעת של רופא מומחה, שיתמוך בכך שחלופות טיפוליות שהמטופל טוען כי היה בוחר בהן, אכן היו מספקות פתרון רלוונטי לבעיותיו הרפואיות, או לחילופין שלא מדובר היה בטיפול חירום ולכן נדרשת היתה הסכמה מדעת של המטופל.
שעות פעילות המשרד הן בימים א'-ה' בשעות: 8:00-18:00
office@dplaw.co.il
רח' אגוז 6, ת.ד. 204, פארק תעשיות חבל מודיעין
כן. תביעה על רשלנות רפואית אפשרית גם כשלא נגרם נזק פיזי, אלא נפגעה זכות בסיסית כמו הזכות להסכמה מדעת – למשל אם ביצעו בך הליך רפואי בלי שידעת או אישרת.
הכוונה היא לפגיעה בזכות שלך לדעת, להבין, להסכים או לסרב לטיפול רפואי. גם אם לא נגרם נזק בפועל, עצם הפגיעה בזכות הזו יכולה להצדיק פיצוי.
במקרים של רשלנות ללא נזק גופני, הפיצוי נועד לפצות על הפגיעה בזכויות – למשל פגיעה באוטונומיה, השפלה, חרדה או אובדן שליטה על מה שקורה בגוף שלך.
באמצעות תיעוד רפואי, מסמכים, התכתבויות או עדויות שמוכיחות שלא ניתן הסבר מספק לפני טיפול, לא נחתם טופס הסכמה, או שהטיפול בוצע בלי ידיעת המטופל.
ברוב המקרים – כן. חוות דעת רפואית תעזור לבסס שהייתה חריגה מסטנדרט ההתנהלות הרפואית, גם אם לא הייתה תוצאה רפואית שלילית.
אם יש הוכחות ברורות להפרה של זכויות המטופל – הסיכוי טוב. בתי המשפט מכירים כיום בזכות לאוטונומיה כפגיעה של ממש, גם ללא נזק רפואי.
ניסיון וותק
למעלה מ-25 שנות ניסיון בייצוג נפגעים בתיקים מורכבים ורחבי היקף
יחס אישי ומקצועי
גישה מקצועית, מעמיקה ונחושה, עם מטרה ברורה – השגת הפיצוי המקסימלי ללקוחותינו
מומחיות בתחום רשלנות רפואית
מובילים בתחום הרשלנות הרפואית ותביעות נזקי גוף למקסימום פיצויים
הצלחות מוכחות
המשרד מדורג על ידי duns 100 ו- BdiCode כמשרד המוביל בתחום הרשלנות הרפואית בישראל.
משרד עו"ד דורית פילו הינו משרד המתמחה בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף. משרד עו"ד דורית פילו מתמחה גם בייצוג מול המוסד לביטוח הלאומי בשל ההשקה הברורה בין תחומים אלו לנפגעי רשלנות רפואית. לעו"ד דורית פילו, מייסדת ובעלים של המשרד, יש מעל 25 שנות ניסיון בניהול תיקי רשלנות רפואית וייצוג אל מול בתי החולים מה שמאפשר למשרד לתת ללקוחותיו טיפול מלא מקצועי ומקיף, ולהביא למקסימום פיצויים ולמיצוי הזכויות המלא.
כל הזכויות שמורות לעורכת דין דורית פילו
המידע הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי, ומומלץ להיוועץ עם איש מקצוע מתאים לפני ביצוע כל פעולה.