Home » רשלנות רפואית בניתוח
השאירו פרטים לקבלת ייעוץ ראשוני מיידי
ניתוחים כירורגיים מיועדים לשיפור איכות חייו של המטופל, בין אם מדובר בהליך מציל חיים, או בניתוח קוסמטי שמתבצע מתוך מטרות אסתטיות גרידא. כל ניתוח באשר הוא, מהווה פרוצדורה רפואית סדורה שצריכה להיעשות, על כל שלביה, לפי פרוטוקול ובמקצועיות הנדרשת של הרופא המנתח, הצוות הרפואי והמוסד שבו מתקיים הניתוח.
במקרים מסוימים, התרשלות של מי מהצוות הרפואי או הרופא באחד משלבי ההכנה לקראת הניתוח או בניתוח עצמו ממש, עלולה להוביל לנזק רפואי או נפשי למטופל, שלא היה נוצר אילולא הרשלנות הזו. כאשר קיים קשר סיבתי מובהק בין הנזק לרשלנות בניתוח, ניתן להגיש תביעה ולקבל פיצויים בגין רשלנות רפואית.
שלא תדעו מצרות, אבל במקרה וידעתם יש למי לפנות.
קובי אלון
חוויה מעולה. עורכת דין מקצועית אין מילים שיכולות לתאר את ההערכה שלי לעורכת דין דורית פילו, ליוותה אותי בתהליך לא פשוט. בזכותה יש לילדה שלי בטחון כלכלי עתידי. היא לא ויתרה נלחמה עבור ילדתי ולאורך כל הדרך נתנה לי תחושה שאנחנו לא לבד. עד היום אנחנו בקשר דואגת לנו ושואלת על הילדה לא מובן מאליו, לב גדול ונקי אוהבים אותך.
ריהאם זיאד
תודה רבה לדורית פילו על ייצוג מקצועי, הגון וטיפול מסור.
תודה על זמינות בכל שעות היום עד לסיום התיק ובזכותך זכינו במשפט והצדק יצא לאור.נטליה מיורצ'יק
חברים, אני רוצה להמליץ ולפרגן לדורית פילו, עו"ד ומגשרת - עוסקת בתחום הנזיקין, הביטוח והרשלנות הרפואית. דורית טיפלה בתביעת תאונת דרכים מורכבת שהייתה לי, ואת פסק הדין קיבלנו בימי הקורונה. מעבר למקצועיות ברמות הכי גבוהות שיש ומעבר לתוצאה המדהימה שהשגנו בתביעה, היא בן אדם מקסים, תענוג לעבוד איתה ולאורך כל התהליך הרגשתי שאני בידיים הכי מסורות שיש. ממליצה לכל מי שנזקק לשירות לפנות אליה ללא היסוס!
נועה חסיד
בזכות הניסיון הרב שצברנו בתביעות רשלנות רפואית לאורך השנים, מציעה עו"ד דורית פילו ללקוחותיה את הרמה המשפטית המקצועית הגבוהה ביותר, עד לתוצאה המיוחלת!
כנסו לקרוא על הסיפורים שמאחורי התיקים
הצלחה בערר נכות כללית! לאחר ערר שהוגש וטופל על ידי משרדנו – הלקוחה תקבל קצבת נכות קבועה לכל חייה! הצלחה נוספת למשרדנו: לקוחת המשרד נדחתה לפני מספר חודשים על ידי המוסד לביטוח לאומי, במסגרת תביעה לנכות כללית, לאחר שוועדה רפואית קבעה כי הנכות הרפואית שלה היא בגובה של 36% בלבד (אחוז נכות זה הינו נמוך […]
פיצוי 200000 ש"ח בתיק רשלנות רפואית בטיפולי שיניים – סיום מוצלח נוסף סיום מוצלח נוסף של תיק רשלנות רפואית: פיצוי בסך של 200,000 ש"ח!! ללקוחת המשרד, עקב טיפולי שיניים רשלניים, שגם גרמו לפגיעה בעצב בלסת. הלקוחה הגיעה למרפאה כדי לטפל בשן שכאבה לה, ומנהל המרפאה אמר לה כי כל השיניים שלה במצב גרוע וכי היא […]
קטין שלקה בשיתוק מוחין קיבל פיצוי יוצא דופן של 6.9 מיליון ש"ח עקב רשלנות בלידה, בנוסף ל-2.5 מיליון ש"ח מביטוח לאומי פיצוי יוצא דופן בסך של כ- 6,900,000 ש"ח!! לקטין שלוקה בשיתוק מוחין עקב רשלנות בית החולים במהלך הלידה שעברה אמו. אמו של הקטין הייתה נשאית של חיידק ה- GBS במהלך ההריון, ולמרות שאמרה זאת […]
פיצוי 2.8 מיליון ש"ח בגין אי אבחון מום לבבי להורים, שבמהלך ההריון של בתם לא זוהה מום לבבי של העובר במהלך הריונה של האם לא זוהה מום לבבי ממנו סבלה העוברית, ולאחר הלידה היה על התינוקת לעבור מיד ניתוח לב להצלת חייה. 5 ימים לאחר הניתוח ובעקבותיו נצפה דימום מוחי, אשר הותיר את התינוקת עם […]
פיצוי ללקוח עם אלצהיימר לאחר מאבק בחברת הביטוח – עוד תיק שעסק בפוליסת ביטוח סיעודי הסתיים בהצלחה וחברת הביטוח תשלם ללקוח תגמולי ביטוח! לקוח שסובל מאלצהיימר נדחה פעמיים על ידי חברת הביטוח, בטענה שאינו עונה על התנאים בפוליסה. פניתי למומחה בתחום הגריאטריה שהכין חוות דעת לבית המשפט, הגשתי תביעה לבית המשפט, ומיד לאחר שהיא נשלחה […]
הישג אדיר: פיצוי של 6 מיליון ש"ח ללקוח המשרד שנדחה לחלוטין על ידי המוסד לביטוח לאומי לקוח שנדחה לחלוטין על ידי המוסד לביטוח לאומי (מצורף מכתב הדחיה), בטענה שאין קשר בין תאונת העבודה שעבר לבין מצבו הרפואי מאחר ואין תיעוד רפואי לאחר התאונה לתלונותיו, קיבל 993,000 ש"ח!! גמלאות עבור העבר, ובנוסף יקבל בכל חודש 20,745 […]
סטנדרט הטיפול המקובל והסביר יכול להשתנות בנסיבות שונות, אך ניתן לומר שרשלנות רפואית בניתוח תיחשב ככזאת, כאשר הטיפול חורג מהסטנדרט הרלוונטי לנסיבות הניתוח, בין אם הוא מתוכנן מראש או שנעשה בחירום, כפי שיוסבר בהמשך.
רשלנות רפואית בניתוח יכולה לבוא לידי ביטוי בהתרשלות של הרופא המנתח באחד משלבי הניתוח ולנבוע מחוסר מקצועיות או מיומנות שלו, מהיעדר בדיקות רלוונטיות או מאבחון רשלני, וכן טעות בשיקול הדעת בזמן אמת. ההתרשלות יכולה להיות, בנוסף, בפעולותיו של הצוות הרפואי המסייע לרופא המנתח או של המוסד שבו מתקיים הניתוח.
כאשר מדברים על רשלנות רפואית בניתוח, מתייחסים למחדלים שיכולים היו להימנע, כלומר שאנשי מקצוע סבירים שאמורים להיות חלק מפרוצדורה רפואית כמו זו שהובילה לנזק ממנו סובל המטופל, היו נוהגים באופן שונה בסיטואציה דומה.
כאשר בית המשפט בוחן את הקשר הסיבתי בין ההתרשלות לכאורה לבין הנזק שהנפגע תובע בגינו, נדרשת התייחסות לסוג הניתוח, המורכבות שלו וההיערכות שהוא מצריך, או ליתר דיוק היכולת להיערך לקראתו. ההבדל בין ניתוח מתוכנן מראש או אלקטיבי, שאינו דחוף מבחינה רפואית ושניתן לקבוע את מועדו, לבין ניתוח חירום שמתבצע כחלק מסיטואציה הדורשת התערבות מיידית, משפיע בצורה ניכרת על ההיבטים המשפטיים של תביעת רשלנות ועצם קיומה של עילה לתביעה.
בניתוח מתוכנן מראש, יש אפשרות להיערך באופן יסודי ומלא לקראת הפרוצדורה עצמה, מכל היבט שהוא, החל מביצוע הערכה רפואית טרום-ניתוחית באשר למצב המטופל, דרך קבלת הסכמה מדעת מהמטופל ותכנון קפדני של כל שלב ושלב בתהליך. מסיבה זו, עריכת הבדיקות בנוגע לעמידה בסטנדרטים וקיומה של התרשלות באחד או יותר משלבי התהליך, תהיה קלה יותר, ואם אכן התרחשה התרשלות, ניתן יהיה להוכיח בנקל יחסית, את הקשר הסיבתי בין ההתרשלות לתוצאה הלא רצויה, קרי הנזק ממנו סובל התובע.
ניתוח שנעשה בחירום, מתרחש מלכתחילה בתנאים שונים לחלוטין, ובמקרים רבים אינו מאפשר קבלת הסכמה מדעת, למשל, אם המנותח מחוסר הכרה או ישנה סכנה לחייו, ולכן הרופא המנתח והצוות שעמו, נדרשים לקבלת החלטות מהירה יותר, בתנאי לחץ ותוך סיכון גבוה יותר לסיבוכים רפואיים.
כשבית המשפט נדרש להכריע האם קיימת רשלנות רפואית בניתוח חירום, לעומת במקרים של ניתוח מתוכנן מראש, עליו להתחשב בנסיבות המיוחדות של הניתוח ובכלל האילוצים שעמם הצוות הרפואי נאלץ להתמודד. כיוון שכך, ייתכן שהוכחת קיומה של התרשלות, לרבות הוכחת קיומו של קשר סיבתי בינה ובין הנזק, יהיו מאתגרים הרבה יותר מבחינה משפטית.
אחד הנושאים המטופלים במשרדי, במסגרת רשלנות רפואית בניתוחים, הן תביעות בגין ניתוחים אסתטיים רשלניים, כגון שאיבות שומן, שמטרתן לשפר את המראה הכולל של הגוף אם זה בבטן, בירכיים, בישבן וכיוצא בזה.
מאחר ומדובר בניתוחים אלקטיביים ולא בניתוחי חירום, ומאחר ומדובר בניתוחים אסתטיים ולא בניתוחים לעניינים בריאותיים, הרי שנבחנת היטב השאלה מה הובטח למטופל, האם בכלל המטופל היה זקוק לניתוח הזה, האם הניתוח בוצע בצורה מקצועית ועוד.
למשל, נבחנות השאלות הבאות: האם בפגישה הראשונה עם הרופא הוא הסביר את הסיכונים בניתוח או הבטיח הבטחות לגוף "מושלם ומפוסל", האם הוא הציע חלופות כגון ירידה במשקל ופעילות ספורטיבית, האם הדגיש את העובדה שיכולות להישאר גומות, שקעים, עיוותים, קפלי עור ועוד, האם הסביר על הליכי ההרדמה והסיכונים, האם ביצע את הניתוח בצורה מקצועית ועוד.
בתיקים שטופלו במשרדי שולמו פיצויים משמעותיים לנשים שהגיעו לכירורג פלסטי, שהבטיח להן תוצאות מעולות בניתוח שאיבת שומן והן היו בטוחות שיהיה להן גוף מושלם לאחר ניתוח, אולם בסופו של דבר עקב הליך רשלני של שאיבת שומן, הן נשארו עם גוף מעוות ועם נכות פלסטית.
הביטוח הלאומי סירב להכיר בו כנכה תאונת עבודה, אבל מצלמת הדרך שהתקין במכונית תיעדה את תאונת הדרכים שעבר – וזה מה ששכנע את בית המשפט.
בעקבות אישור החוק המאפשר מסירת מידע על מי שלא התחסנו לשורת גורמים כדי "לעודד התחסנות", מומחים משפטיים צופים שבג"ץ יתקשה לאשר את החוק השנוי במחלוקת
אלמן שאשתו נפטרה ממחלת הסרטן תובע את רופאת העור בקופת החולים: לא זיהתה את המלנומה כגידול אלא פטרת שמדובר ביבלת. "טיפלה עם משחה, כשהיה צורך בטיפול כימותרפי"
לא בכל יום משלמת יבואנית רכב פיצוי נדיב ללקוח שרכבו נשרף ושרידיו נעלמו. וגם: קבלו הצצה אל עולמם המסתורי של העדים המומחים
לכל שלב מההליך הניתוחי יש מאפיינים ופרוטוקול משלו, על כן אפשר לדבר על סוגים שונים של התרשלות פוטנציאלית:
שלב ההכנה לניתוח
הערכה רפואית לוקה בחסר שאינה כוללת התייחסות למצבים מיוחדים, כמו מחלות רקע, אלרגיות וכדומה, לרבות אי-ביצוע בדיקות מקדימות בהיקף הנדרש, המובילה להחלטות רפואיות שגויות בהמשך.
מהלך הניתוח עצמו
החלק המורכב ביותר בהיבט של רשלנות רפואית, כיוון ש"מגוון ההתרשלויות" עלול להיות נרחב ולהשתנות בהתאם לסוג הניתוח והמהלך הספציפי שלו, הכולל שלבים רבים שיכולים להיות "מועדים לפורענות" בשל חוסר מקצועיות או התרשלות של המנתח או הצוות הרפואי.
נוסף על כך, ככל שהניתוח מורכב ומסובך, ההתרשלות עלולה לקרות גם בטיפול רשלני בסיבוכים תוך כדי התהליך, או באי-טיפול בהם, אשר בעקבות טיפול רשלני זה, או בעקבות המחדל, נגרם נזק למטופל.
שלב האשפוז וההחלמה
לאחר הניתוח, המטופל צריך לעבור הערכה רפואית מלאה ולקבל הנחיות באשר לתקופת ההחלמה. רשלנות רפואית יכולה בהחלט להתרחש גם אחרי שהפרוצדורה הרפואית עצמה הסתיימה, למשל אם המטופל שוחרר בשלב מוקדם מדי, אם הטיפול שהותאם לו לא היה נכון עבורו או אם קיבל הנחיות לא ברורות או שגויות, ובעקבות אחד מהאירועים הללו נגרם לו נזק. רשלנות רפואית בשלבי האשפוז שלאחר הניתוח ובשלב ההחלמה בבית, עלולה לגרום להידרדרות משמעותית במצבו של המטופל ולהפוך אפילו למסכנת חיים, זאת גם אם לא נצפו סימנים לכך במהלך הניתוח עצמו.
מטרת החתמתו של המטופל על טופס הסכמה מדעת, היא להעניק לו את האוטונומיה המלאה על בריאותו בכלל ועל גופו בפרט, לאחר שקיבל מהרופא את האינפורמציה המלאה באשר להליך הרפואי שהוא עומד לעבור. הטופס מהווה מסמך משפטי חשוב, המוכיח לכאורה שהמטופל מבין מהו הטיפול הרפואי שהוא עומד לעבור ומהן מטרותיו, האם קיימות אלטרנטיבות לטיפול זה ומהן, מהם הסיכונים והסיבוכים האפשריים ומהם סיכויי ההצלחה. חשוב לציין כי לא די להניח בפני המטופל את הטופס ולבקשו לחתום עליו, אלא על הרופא המטפל להסביר למטופל את הדברים המפורטים בטופס ולוודא שהוא הבין על מה הוא חותם.
בתביעות לרשלנות רפואית בניתוח, היעדר קיומה של חתימת המטופל על טופס הסכמה מדעת, ו/או היעדר הסבר מלא בשפה המובנת למטופל ותוך וידוא שהוא מבין באופן ברור את כל המוסבר, עשוי להוות עילה לתביעת רשלנות רפואית, גם אם הטיפול עצמו בוצע כהלכה מבחינה מקצועית וללא כל חריגות מסטנדרט הטיפול המקובל, או התרשלות כלשהי.
ארבעת האחראים העיקריים לבריאותו של המנותח, הם גם אלה שעלולים לשאת באחריות לרשלנות רפואית בכל אחד משלבי הניתוח, והם הרופא שהמליץ על הניתוח, הרופא המנתח, הצוות הרפואי והמוסד הרפואי שבו התקיים הניתוח והמטופל התאשפז בו.
הרופא שהמליץ על הניתוח נושא באחריות לשאלה האם בכלל היה צורך בניתוח, האם נשקלו חלופות אחרות, האם נלקחה אנמנזה מלאה מהמטופל, האם הוסברו למטופל כל הפרטים הללו, ונפרסו בפניו החלופות, הסיכונים וכיו"ב.
הרופא המנתח והצוות הרפואי, הכולל את האחיות, המרדימים והטכנאים, נושאים באחריות ישירה למעשים ולפעולות שמתרחשים בחדר הניתוח ובחדר האשפוז, בהתאם לתפקידיהם.
בית החולים שבו מתקיים הניתוח, יכול גם הוא להתגלות כאחראי למחדל רפואי ולהתרשלות בטיפול במנותח, במקרים מסוימים, בהיותו אחראי לתנאים שבהם המטופל נותח ואושפז, לתחזוקה של המוסד הרפואי עצמו, לגיוס צוות רפואי מתאים ומיומן דיו, ללוגיסטיקה סביב הניתוח ולעמידה בכל נוהל רלוונטי שתכליתו הבטחת בריאותם של המטופלים.
במקרים רבים, האחריות לרשלנות הרפואית איננה בלעדית לאחד מהגורמים, אלא משותפת לכמה מהם, כאשר שילוב ההתרשלויות הוא שיוצר את הרשלנות הרפואית שהובילה לפגיעה ממנה סובל המטופל.
שעות פעילות המשרד הן בימים א'-ה' בשעות: 8:00-18:00
office@dplaw.co.il
רח' אגוז 6, ת.ד. 204, פארק תעשיות חבל מודיעין
לא. לא כל תוצאה שלילית מעידה על רשלנות. רפואה אינה מדע מדויק, ולעיתים גם כאשר פועלים לפי הפרקטיקה הרפואית המקובלת, עלול להתרחש סיבוך. עם זאת, אם התנהלות הצוות חרגה מהמקובל או הייתה בלתי סבירה או אם לא ננקטו אמצעים סבירים למניעת הנזק – ייתכן שיש עילה לתביעה.
גם כאשר הניתוח "הצליח", ייתכן שנגרם נזק עקב פעולה רשלנית – למשל פגיעה עצבית, זיהום שלא טופל בזמן או השארת חפץ בגוף. הצלחת ההליך אינה פוטרת את הצוות מאחריות לנזק שנגרם כתוצאה מהתנהלות שהינה בניגוד לפרקטיקה הרפואית המקובלת.
כאשר חסרים מסמכים או כאשר אין תיעוד מלא של מהלך הניתוח, לעתים יש בכך כדי להעיד על רשלנות ולעתים יש בכך כדי להפוך את נטל הראיה. בתי המשפט רואים כמחדל מצב שבו אין תיעוד מספק, שכן האחריות לתעד את הפעולות הרפואיות מוטלת על המוסד הרפואי.
כן, אבל יש להתחשב בתקופת ההתיישנות שהינה ברגיל 7 שנים (במקרים של קטינים, 7 השנים נמנות מיום הגיעם לגיל 18). אולם, אם גילית את הנזק רק לאחר זמן – למשל, סיבוך שצץ מאוחר – ניתן לטעון להארכת תקופת ההתיישנות כך שהיא תחל להיספר ממועד הגילוי ולא מהניתוח עצמו, אך גם הארכה זו מותנית בתנאים ומוגבלת בזמן. לכן, מומלץ לפנות לעורך דין מומחה בהקדם כדי לבדוק את המועדים המדויקים וכל מקרה לגופו.
בהחלט. ניתוחים אסתטיים מחייבים את הרופא ליידע את המטופל על הסיכונים ולפעול בסטנדרט הזהירות המקובל. אם נגרם עיוות או נזק חמור, שנבעו מהתנהלות רשלנית, ייתכן שיש עילה לתביעה, במיוחד אם לא התקבלה הסכמה מדעת או שהתוצאה הייתה רחוקה ממה שהובטח.
כן. במקרה של פטירה כתוצאה מרשלנות בניתוח, בני המשפחה יכולים להגיש תביעה בשם העיזבון או בשם עצמם (כתלויים). מדובר בהליך מורכב ורגיש, ולכן חשוב להיעזר בעורך דין מנוסה בתחום כדי לבדוק את זכויות היורשים והתלויים.
ניסיון וותק
למעלה מ-25 שנות ניסיון בייצוג נפגעים בתיקים מורכבים ורחבי היקף
יחס אישי ומקצועי
גישה מקצועית, מעמיקה ונחושה, עם מטרה ברורה – השגת הפיצוי המקסימלי ללקוחותינו
מומחיות בתחום רשלנות רפואית
מובילים בתחום הרשלנות הרפואית ותביעות נזקי גוף למקסימום פיצויים
הצלחות מוכחות
המשרד מדורג על ידי duns 100 ו- BdiCode כמשרד המוביל בתחום הרשלנות הרפואית בישראל.
משרד עו"ד דורית פילו הינו משרד המתמחה בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף. משרד עו"ד דורית פילו מתמחה גם בייצוג מול המוסד לביטוח הלאומי בשל ההשקה הברורה בין תחומים אלו לנפגעי רשלנות רפואית. לעו"ד דורית פילו, מייסדת ובעלים של המשרד, יש מעל 25 שנות ניסיון בניהול תיקי רשלנות רפואית וייצוג אל מול בתי החולים מה שמאפשר למשרד לתת ללקוחותיו טיפול מלא מקצועי ומקיף, ולהביא למקסימום פיצויים ולמיצוי הזכויות המלא.
כל הזכויות שמורות לעורכת דין דורית פילו
המידע הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי, ומומלץ להיוועץ עם איש מקצוע מתאים לפני ביצוע כל פעולה.