Home » רשלנות רפואית בהריון
השאירו פרטים לקבלת ייעוץ ראשוני מיידי
היריון הוא תהליך פיזי שאורך כתשעה חודשים, ומלבד היותו מרגש ומשמח הוא נושא בחובו לא מעט חששות, בעיקר בשל הסיבוכים שעלולים להתרחש במהלכו ובמהלך הלידה. מעקב היריון קפדני מטרתו לזהות מוקדם ככל הניתן סימנים לכך שקיימת בעיה, בין אם אצל העובר או אצל אימו.
כשלים במעקב ההיריון עלולים להוביל לאבחון שגוי ורשלני של מצבים מסכני חיים, מחלות, תסמונות ומומים בעובר, כמו גם לטיפול רפואי לקוי ואי-ביצוע של בדיקות חיוניות במהלך ההיריון. מסיבה זו, כאשר נולד תינוק שסובל מנזקים פיזיים, או כאשר בריאותה של היולדת נפגעת במהלך ההיריון או הלידה, בדיקות מעמיקות יוכלו לגלות האם התרחשה רשלנות רפואית בהיריון שמהווה את הסיבה לתוצאה המצערת.
שלא תדעו מצרות, אבל במקרה וידעתם יש למי לפנות.
קובי אלון
חוויה מעולה. עורכת דין מקצועית אין מילים שיכולות לתאר את ההערכה שלי לעורכת דין דורית פילו, ליוותה אותי בתהליך לא פשוט. בזכותה יש לילדה שלי בטחון כלכלי עתידי. היא לא ויתרה נלחמה עבור ילדתי ולאורך כל הדרך נתנה לי תחושה שאנחנו לא לבד. עד היום אנחנו בקשר דואגת לנו ושואלת על הילדה לא מובן מאליו, לב גדול ונקי אוהבים אותך.
ריהאם זיאד
תודה רבה לדורית פילו על ייצוג מקצועי, הגון וטיפול מסור.
תודה על זמינות בכל שעות היום עד לסיום התיק ובזכותך זכינו במשפט והצדק יצא לאור.נטליה מיורצ'יק
חברים, אני רוצה להמליץ ולפרגן לדורית פילו, עו"ד ומגשרת - עוסקת בתחום הנזיקין, הביטוח והרשלנות הרפואית. דורית טיפלה בתביעת תאונת דרכים מורכבת שהייתה לי, ואת פסק הדין קיבלנו בימי הקורונה. מעבר למקצועיות ברמות הכי גבוהות שיש ומעבר לתוצאה המדהימה שהשגנו בתביעה, היא בן אדם מקסים, תענוג לעבוד איתה ולאורך כל התהליך הרגשתי שאני בידיים הכי מסורות שיש. ממליצה לכל מי שנזקק לשירות לפנות אליה ללא היסוס!
נועה חסיד
בזכות הניסיון הרב שצברנו בתביעות רשלנות רפואית לאורך השנים, מציעה עו"ד דורית פילו ללקוחותיה את הרמה המשפטית המקצועית הגבוהה ביותר, עד לתוצאה המיוחלת!
כנסו לקרוא על הסיפורים שמאחורי התיקים
הצלחה בערר נכות כללית! לאחר ערר שהוגש וטופל על ידי משרדנו – הלקוחה תקבל קצבת נכות קבועה לכל חייה! הצלחה נוספת למשרדנו: לקוחת המשרד נדחתה לפני מספר חודשים על ידי המוסד לביטוח לאומי, במסגרת תביעה לנכות כללית, לאחר שוועדה רפואית קבעה כי הנכות הרפואית שלה היא בגובה של 36% בלבד (אחוז נכות זה הינו נמוך […]
פיצוי 200000 ש"ח בתיק רשלנות רפואית בטיפולי שיניים – סיום מוצלח נוסף סיום מוצלח נוסף של תיק רשלנות רפואית: פיצוי בסך של 200,000 ש"ח!! ללקוחת המשרד, עקב טיפולי שיניים רשלניים, שגם גרמו לפגיעה בעצב בלסת. הלקוחה הגיעה למרפאה כדי לטפל בשן שכאבה לה, ומנהל המרפאה אמר לה כי כל השיניים שלה במצב גרוע וכי היא […]
קטין שלקה בשיתוק מוחין קיבל פיצוי יוצא דופן של 6.9 מיליון ש"ח עקב רשלנות בלידה, בנוסף ל-2.5 מיליון ש"ח מביטוח לאומי פיצוי יוצא דופן בסך של כ- 6,900,000 ש"ח!! לקטין שלוקה בשיתוק מוחין עקב רשלנות בית החולים במהלך הלידה שעברה אמו. אמו של הקטין הייתה נשאית של חיידק ה- GBS במהלך ההריון, ולמרות שאמרה זאת […]
פיצוי 2.8 מיליון ש"ח בגין אי אבחון מום לבבי להורים, שבמהלך ההריון של בתם לא זוהה מום לבבי של העובר במהלך הריונה של האם לא זוהה מום לבבי ממנו סבלה העוברית, ולאחר הלידה היה על התינוקת לעבור מיד ניתוח לב להצלת חייה. 5 ימים לאחר הניתוח ובעקבותיו נצפה דימום מוחי, אשר הותיר את התינוקת עם […]
פיצוי ללקוח עם אלצהיימר לאחר מאבק בחברת הביטוח – עוד תיק שעסק בפוליסת ביטוח סיעודי הסתיים בהצלחה וחברת הביטוח תשלם ללקוח תגמולי ביטוח! לקוח שסובל מאלצהיימר נדחה פעמיים על ידי חברת הביטוח, בטענה שאינו עונה על התנאים בפוליסה. פניתי למומחה בתחום הגריאטריה שהכין חוות דעת לבית המשפט, הגשתי תביעה לבית המשפט, ומיד לאחר שהיא נשלחה […]
הישג אדיר: פיצוי של 6 מיליון ש"ח ללקוח המשרד שנדחה לחלוטין על ידי המוסד לביטוח לאומי לקוח שנדחה לחלוטין על ידי המוסד לביטוח לאומי (מצורף מכתב הדחיה), בטענה שאין קשר בין תאונת העבודה שעבר לבין מצבו הרפואי מאחר ואין תיעוד רפואי לאחר התאונה לתלונותיו, קיבל 993,000 ש"ח!! גמלאות עבור העבר, ובנוסף יקבל בכל חודש 20,745 […]
תקופת ההיריון הארוכה היא תקופה שבה האישה ההרה פוגשת אנשי רפואה בעלי תפקידים שונים, שלכל אחד מהם יש אחריות מסוימת משלו, בין אם בטיפול, באבחון, בבדיקה ועוד. רשלנות רפואית בהיריון יכולה להתרחש בכל שלב, במקרה שמי מבין האנשים הללו מתרשלים בביצוע תפקידם, וכתוצאה מכך נגרם נזק לעובר או לאם.
חובת הזהירות של כל אחד מאנשי הצוות הרפואי יכולה להשתנות, אך כולם חייבים לעמוד בסטנדרט הטיפול הסביר והמקובל בהתאם לתפקידם ומומחיותם הספציפית, כיוון שחובה זו נובעת מהיותם בעלי הידע, ההסמכה והניסיון בתחום הבריאות שבו הם עוסקים.
רשימת האנשים שעליהם מוטלת חובת הזהירות הרפואית כוללת כל בעל מקצוע רפואי שאיבחן, בדק או טיפל באישה ההרה ובתינוק, עוד בהיותו עובר וגם לאחר לידתו.
הרשימה הזו מתחילה מרופא הנשים שלה (ולעתים רופא המשפחה), שאמור לתת לה הנחיות בתקופת הפוריות (כמו הנחייה לנטילת חומצה פולית בתקופה שקודמת להריון). בהמשך רופא הנשים אמור להפנותה לבדיקות גנטיות טרום הריון (אותן מבצעות בדרך כלל יועצות/אחיות גנטיקה בקופת החולים), ולאחר כניסתה להריון, אמור רופא הנשים להוביל את מעקב ההיריון ולבצע את הבדיקות העיקריות בו. בנוסף, הרשימה כוללת את האחיות, הטכנאים וצוות המעבדה שביצעו חלק מן הבדיקות הפיזיות של האישה והעובר לאורך ההיריון, את הרופא שביצע את סקירות המערכות, את הצוות הרפואי שנטל חלק במהלך הלידה – החל מקבלת האישה בבית החולים ועד לסיום האשפוז שלה ושל היילוד, וכל בעל מקצוע הקשור ברפואה, שלפעולותיו הייתה משמעות וחשיבות בקבלת ההחלטות הקשורות בהיריון, בלידה ובתקופה הראשונית שלאחריה.
קיימים פרוטוקולים מקובלים למעקב היריון, כדי שייחשב למעקב סביר, יסודי ומקיף. לכן חריגה מהפרוטוקולים הללו – בין אם מדובר על מתן טיפול שגוי או אי-מתן טיפול, עלולה להוביל לתוצאות קשות.
שלבים שונים של ההיריון לאורך התקופה הארוכה שבה הוא נמשך, מצריכים בדיקות שונות ופעולות מגוונות שעל הצוות הרפואי, שמטפל באישה ההרה, לבצע. מכאן נעוץ ההבדל בין חובת הזהירות של כל אחד מהאנשים, שאת אופן פעולתם יש לבחון כאשר קיים חשד לרשלנות רפואית בהיריון. רופא הנשים, לדוגמה, אחראי על חלק גדול מבדיקות האבחון, בעוד האחות המיילדת אחראית על הלידה הפעילה והטיפול המיידי ביילוד ובאימו בסיומה.
למרות השוני בין חובת הזהירות הנדרשת מכל אחד מבעלי התפקידים הללו, המשכיות הטיפול היא חשובה, מתבקשת ואף קריטית – משמע שמידע רלוונטי מתוך מעקב ההיריון, חייב לעבור לאנשי הצוות האחראים על הלידה, לדוגמה, כדי שיוכלו לקבל החלטות מושכלות במהלכה, ובהתאם מידע רלוונטי על האם היולדת או היילוד חייב לעבור למחלקת היילודים בבית החולים, כדי שיוכלו לטפל ביילוד בהתאם. כיוון שכך, רשלנות בלידה עלולה לנבוע בעצם מהתנהלות רשלנית כבר בשלב מעקב ההיריון, או מהתנהלות רשלנית לאחר הלידה, וכל אחד ואחת מאנשי הרפואה מחויבים לפעול בזהירות ולעמוד בסטנדרט הרפואי הנדרש.
טיפלתי במקרה שבו בוצעו לאם 2 סקירות מערכות במהלך ההריון ונרשם ששתיהן תקינות, ובין היתר צוין כי עורקי הלב נצפו והינם תקינים. ההריון המשיך כרגיל, אבל מיד לאחר הלידה התינוקת הכחילה ונלקחה בדחיפות לפגיה, ושם התברר כי התינוקת סובלת ממספר מומים לבביים ובין היתר עורקי הלב שלה היו הפוכים ולא תקינים, בניגוד למה שצוין בסקירת המערכות. התינוקת עברה ניתוח דחוף לתיקון המומים הלבביים, והניתוח הצליח, אבל מספר ימים לאחריו היא סבלה מדימום מוחי, שגרם לה לשיתוק מוחין המתבטא בחולשה של פלג הגוף השמאלי. הגשתי גם חוות דעת של גניקולוג שהתייחס לרשלנות הרפואית במהלך ההריון, באי אבחון המומים הלבביים, וגם של נוירוכירורג שהתייחס לדימום המוחי שאירוע לאחר הניתוח, ולאחר מו"מ ארוך וקשה, המשחה קיבלה פיצויים משמעותיים ביותר. חשיבות הביצוע של בדיקות לאורך ההיריון
מעקב ההיריון נועד לאיתור תסמונות ומומים בעובר, להערכת מצב העובר בשלבים שונים, לבדיקת מצבה הפיזי של האם לאורך ההיריון ולהכנה מיטבית לקראת הלידה.
המעקב כולל בדיקות שתן ודם, בדיקות אולטרסאונד, בדיקות פולשניות במקרים מסוימים – למשל, בדיקת סיסי שלייה ובדיקת מי שפיר, וכן בדיקות פיזיות וידניות שנעשות גם בחדר הלידה עצמו.
מעקב ההיריון כולל אבחון ופענוח של בדיקות, שלעתים מצריכים עריכת בדיקות שאינן נדרשות מכל אישה בהיריון – לדוגמה, בדיקת מי שפיר שאיננה בפרוטוקול עבור נשים צעירות ובריאות, אך רופא יכול להמליץ עליה אם מדובר ביולדת מבוגרת או בחשד למומים בעובר.
אי הפניה לבדיקות חיוניות, אי מעקב אחר תוצאות יוצאות דופן ולא סטנדרטיות של בדיקות או פענוח שגוי ורשלני של בדיקות, עלולים להוביל לאי אבחון של בעיות משמעותיות ובשל כך גם לנזקים קשים לעובר ולאימו.
הביטוח הלאומי סירב להכיר בו כנכה תאונת עבודה, אבל מצלמת הדרך שהתקין במכונית תיעדה את תאונת הדרכים שעבר – וזה מה ששכנע את בית המשפט.
בעקבות אישור החוק המאפשר מסירת מידע על מי שלא התחסנו לשורת גורמים כדי "לעודד התחסנות", מומחים משפטיים צופים שבג"ץ יתקשה לאשר את החוק השנוי במחלוקת
אלמן שאשתו נפטרה ממחלת הסרטן תובע את רופאת העור בקופת החולים: לא זיהתה את המלנומה כגידול אלא פטרת שמדובר ביבלת. "טיפלה עם משחה, כשהיה צורך בטיפול כימותרפי"
לא בכל יום משלמת יבואנית רכב פיצוי נדיב ללקוח שרכבו נשרף ושרידיו נעלמו. וגם: קבלו הצצה אל עולמם המסתורי של העדים המומחים
התרשלות במעקב היריון עלולה להתרחש בהרבה מאוד "אבני דרך" לאורך ההיריון, לכן הוכחת הקשר הסיבתי בין רשלנות רפואית בהיריון לתוצאה מצערת בסיומו, היא אתגר משפטי של ממש.
תיעוד רפואי מפורט, מקיף ומדויק, הוא בעל חשיבות עליונה לצורך הוכחת הקשר הזה, לכן אני כעורכת דין לרשלנות רפואית מקפידה על איסוף כל רשומה רפואית רלוונטית מתוך מעקב ההיריון של הלקוחה שפונה אליי, כיוון שמסמכים כאלה יכולים להוות ראייה חשובה המחזקת את טענת התביעה.
באמצעות תיעוד רפואי וחוות דעת של מומחים מתחום הגניקולוגיה והמיילדות, ניתן להוכיח כיצד התנהלות רפואית ראויה וסבירה, יכולה הייתה להוביל לתוצאה אחרת – מכאן שבסבירות גבוהה הרשלנות שבגינה מוגשת התביעה, היא זו שגרמה לנזק לעובר או לאם.
כעורכת דין המלווה את הלקוחות שלי באופן צמוד, אני פועלת למיצוי הזכויות שלהם כנפגעים של עוולת רשלנות רפואית ולכן נלחמת שיקבלו את הסכום המקסימלי של הפיצויים בתביעות רשלנות רפואית בהיריון.
סכום הפיצויים אמור לכסות את ההוצאות הרפואיות של ההורים לטווח הקצר והארוך, לכסות את אובדן כושר ההשתכרות של היולדת ולעתים גם של האב, במידה והם סובלים מפגיעה נפשית בעקבות הלידה – וכן את האובדן העתידי של כושר ההשתכרות של התינוק – אם הוא ניזוק באופן שאכן עלול לפגוע בו בעתיד. הסכום הזה אמור לכלול גם כיסוי לכל הטיפולים הרפואיים, הסיעודיים והנפשיים של כל בני המשפחה לאורך כל חייהם, ומטרתו לעזור להם לחזור למסלול חיים תקין, עד כמה שניתן, ולקיים איכות חיים טובה ללא דאגות כלכליות.
שעות פעילות המשרד הן בימים א'-ה' בשעות: 8:00-18:00
office@dplaw.co.il
רח' אגוז 6, ת.ד. 204, פארק תעשיות חבל מודיעין
כאשר רופא או צוות רפואי אינם פועלים לפי הסטנדרטים הרפואיים המקובלים במעקב ההיריון – וכתוצאה מכך נגרם נזק לאם או לעובר – מדובר ברשלנות רפואית.
אי הפניה לייעוץ גנטי, כאשר יש צורך בכך, אי הפניה לבדיקות סקר גנטיות המומלצות בישראל, אי הפניה לבדיקות חיוניות בהריון (כגון שקיפות עורפית, חלבון עוברי ועוד), ביצוע רשלני של סקירת מערכות ופספוס מומים עובריים, פענוח שגוי של תוצאות, התעלמות מסיכונים ידועים, חוסר תגובה למצבי חירום ועוד – כל אלה עשויים להיחשב לרשלנות.
כן. תביעה בגין רשלנות רפואית בהריון יכולה להיות מוגשת גם כאשר הנזק נגרם לעובר בלבד – כולל מומים מולדים, עיכוב התפתחותי או פגיעות מוחיות שניתן היה למנוע.
ישנה גם עילת תביעה המכונה "הולדה בעוולה" – מדובר במצב בו עקב רשלנות רפואית של גורם רפואי לא זוהו מומים עובריים במהלך ההריון, וההורים טוענים שאם היו מזהים את המומים ומעדכנים את ההורים לגביהם, הרי שהם היו בוחרים לבצע הפסקת הריון, ועל כן לידת העובר במומו, הינה למעשה הולדה בעוולה, כלומר לידה עקב רשלנות של הגורם הרפואי במהלך ההריון. בהקשר זה חשוב לציין שתקופת ההתיישנות בגין תביעה בעילת "הולדה בעוולה" הינה 7 שנים בלבד (ולא 25 שנים כפי שהיה בעבר).
אם הרופא לא שלח לבדיקות נדרשות (כמו בדיקות סקר גנטי או ייעוץ גנטי במקרים מסוימים), או אם הרופא לא הסביר על הסיכונים בבדיקות סקר שונות, או לא הסביר שיש אפשרות לבדיקות נרחבות יותר במקרים המתאימים, או אם הוא לא זיהה מום בבדיקות שכבר בוצעו (כמו סקירות מערכות), וכתוצאה מכך נולד ילד עם נזק קשה – הרי שמדובר בעילה לתביעה על רשלנות רפואית.
בוודאי. כל אישה זכאית לקבל חוות דעת שנייה, במיוחד במקרים של חוסר וודאות רפואית. לעיתים, דווקא חוות דעת נוספת מונעת רשלנות חמורה.
במקרה שבו אתם חושדים שהייתה רשלנות רפואית במהלך ההיריון, שגרמה לנזק לכן או לתינוק, הרי שאתם מוזמנים לפנות אלינו בהקדם. אנחנו נאסוף את מלוא הרשומות הרפואיות ונבדוק עם מומחים רפואיים האם אכן הייתה רשלנות, ובמידה שאכן כך, נגיש תביעה מתאימה לבית המשפט.
ניסיון וותק
למעלה מ-25 שנות ניסיון בייצוג נפגעים בתיקים מורכבים ורחבי היקף
יחס אישי ומקצועי
גישה מקצועית, מעמיקה ונחושה, עם מטרה ברורה – השגת הפיצוי המקסימלי ללקוחותינו
מומחיות בתחום רשלנות רפואית
מובילים בתחום הרשלנות הרפואית ותביעות נזקי גוף למקסימום פיצויים
הצלחות מוכחות
המשרד מדורג על ידי duns 100 ו- BdiCode כמשרד המוביל בתחום הרשלנות הרפואית בישראל.
משרד עו"ד דורית פילו הינו משרד המתמחה בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף. משרד עו"ד דורית פילו מתמחה גם בייצוג מול המוסד לביטוח הלאומי בשל ההשקה הברורה בין תחומים אלו לנפגעי רשלנות רפואית. לעו"ד דורית פילו, מייסדת ובעלים של המשרד, יש מעל 25 שנות ניסיון בניהול תיקי רשלנות רפואית וייצוג אל מול בתי החולים מה שמאפשר למשרד לתת ללקוחותיו טיפול מלא מקצועי ומקיף, ולהביא למקסימום פיצויים ולמיצוי הזכויות המלא.
כל הזכויות שמורות לעורכת דין דורית פילו
המידע הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי, ומומלץ להיוועץ עם איש מקצוע מתאים לפני ביצוע כל פעולה.