Home » רשלנות רפואית בלידה
השאירו פרטים לקבלת ייעוץ ראשוני מיידי
לידתו של תינוק חדש מעוררת התרגשות וציפייה, אך מלווה גם בלא מעט חששות מפני סיבוכים פוטנציאליים, שעלולים להתרחש בכל שלב ושלב של ההיריון, במהלך הלידה ולעתים גם אחריה. במידה שהתינוק או היולדת נפגעו באחד משלבי הלידה, יש לבחון האם הנזק היה בלתי נמנע, או שהוא נגרם כתוצאה מרשלנות רפואית בלידה, משמע התרשלות של מי מהצוות הרפואי שטיפל באם וביילוד, או של המוסד שבו התקיימה הלידה, באחד משלביה.
תביעת פיצויים במקרי רשלנות רפואית בלידה, נועדה לשיקום חיי ההורים והמשפחה כולה, לאור ההתמודדות והאתגרים שילוו אותם במשך חייהם, לסיוע כלכלי שיכסה את כלל הסיוע הרפואי, השיקומי, הטיפולי, הסיעודי והנפשי שהם יזדקקו לו, וכדי שיוכלו ליהנות מאיכות חיים מיטבית ככל שניתן יהיה, על אף הנזקים שנגרמו, וכן לפיצוי היילוד על הפסדי ההשתכרות העתידיים שלו, מאחר ולא יוכל לעבוד ולהשתכר כמו ילד בריא.
שלא תדעו מצרות, אבל במקרה וידעתם יש למי לפנות.
קובי אלון
חוויה מעולה. עורכת דין מקצועית אין מילים שיכולות לתאר את ההערכה שלי לעורכת דין דורית פילו, ליוותה אותי בתהליך לא פשוט. בזכותה יש לילדה שלי בטחון כלכלי עתידי. היא לא ויתרה נלחמה עבור ילדתי ולאורך כל הדרך נתנה לי תחושה שאנחנו לא לבד. עד היום אנחנו בקשר דואגת לנו ושואלת על הילדה לא מובן מאליו, לב גדול ונקי אוהבים אותך.
ריהאם זיאד
תודה רבה לדורית פילו על ייצוג מקצועי, הגון וטיפול מסור.
תודה על זמינות בכל שעות היום עד לסיום התיק ובזכותך זכינו במשפט והצדק יצא לאור.נטליה מיורצ'יק
חברים, אני רוצה להמליץ ולפרגן לדורית פילו, עו"ד ומגשרת - עוסקת בתחום הנזיקין, הביטוח והרשלנות הרפואית. דורית טיפלה בתביעת תאונת דרכים מורכבת שהייתה לי, ואת פסק הדין קיבלנו בימי הקורונה. מעבר למקצועיות ברמות הכי גבוהות שיש ומעבר לתוצאה המדהימה שהשגנו בתביעה, היא בן אדם מקסים, תענוג לעבוד איתה ולאורך כל התהליך הרגשתי שאני בידיים הכי מסורות שיש. ממליצה לכל מי שנזקק לשירות לפנות אליה ללא היסוס!
נועה חסיד
בזכות הניסיון הרב שצברנו בתביעות רשלנות רפואית לאורך השנים, מציעה עו"ד דורית פילו ללקוחותיה את הרמה המשפטית המקצועית הגבוהה ביותר, עד לתוצאה המיוחלת!
כנסו לקרוא על הסיפורים שמאחורי התיקים
הצלחה בערר נכות כללית! לאחר ערר שהוגש וטופל על ידי משרדנו – הלקוחה תקבל קצבת נכות קבועה לכל חייה! הצלחה נוספת למשרדנו: לקוחת המשרד נדחתה לפני מספר חודשים על ידי המוסד לביטוח לאומי, במסגרת תביעה לנכות כללית, לאחר שוועדה רפואית קבעה כי הנכות הרפואית שלה היא בגובה של 36% בלבד (אחוז נכות זה הינו נמוך […]
פיצוי 200000 ש"ח בתיק רשלנות רפואית בטיפולי שיניים – סיום מוצלח נוסף סיום מוצלח נוסף של תיק רשלנות רפואית: פיצוי בסך של 200,000 ש"ח!! ללקוחת המשרד, עקב טיפולי שיניים רשלניים, שגם גרמו לפגיעה בעצב בלסת. הלקוחה הגיעה למרפאה כדי לטפל בשן שכאבה לה, ומנהל המרפאה אמר לה כי כל השיניים שלה במצב גרוע וכי היא […]
קטין שלקה בשיתוק מוחין קיבל פיצוי יוצא דופן של 6.9 מיליון ש"ח עקב רשלנות בלידה, בנוסף ל-2.5 מיליון ש"ח מביטוח לאומי פיצוי יוצא דופן בסך של כ- 6,900,000 ש"ח!! לקטין שלוקה בשיתוק מוחין עקב רשלנות בית החולים במהלך הלידה שעברה אמו. אמו של הקטין הייתה נשאית של חיידק ה- GBS במהלך ההריון, ולמרות שאמרה זאת […]
פיצוי 2.8 מיליון ש"ח בגין אי אבחון מום לבבי להורים, שבמהלך ההריון של בתם לא זוהה מום לבבי של העובר במהלך הריונה של האם לא זוהה מום לבבי ממנו סבלה העוברית, ולאחר הלידה היה על התינוקת לעבור מיד ניתוח לב להצלת חייה. 5 ימים לאחר הניתוח ובעקבותיו נצפה דימום מוחי, אשר הותיר את התינוקת עם […]
פיצוי ללקוח עם אלצהיימר לאחר מאבק בחברת הביטוח – עוד תיק שעסק בפוליסת ביטוח סיעודי הסתיים בהצלחה וחברת הביטוח תשלם ללקוח תגמולי ביטוח! לקוח שסובל מאלצהיימר נדחה פעמיים על ידי חברת הביטוח, בטענה שאינו עונה על התנאים בפוליסה. פניתי למומחה בתחום הגריאטריה שהכין חוות דעת לבית המשפט, הגשתי תביעה לבית המשפט, ומיד לאחר שהיא נשלחה […]
הישג אדיר: פיצוי של 6 מיליון ש"ח ללקוח המשרד שנדחה לחלוטין על ידי המוסד לביטוח לאומי לקוח שנדחה לחלוטין על ידי המוסד לביטוח לאומי (מצורף מכתב הדחיה), בטענה שאין קשר בין תאונת העבודה שעבר לבין מצבו הרפואי מאחר ואין תיעוד רפואי לאחר התאונה לתלונותיו, קיבל 993,000 ש"ח!! גמלאות עבור העבר, ובנוסף יקבל בכל חודש 20,745 […]
כשל של הצוות הרפואי המטפל ביולדת וביילוד, החל מהרופאים, דרך האחיות או כל גורם אחר שמעורב בטיפול ביולדת, עוד בהיותה בהיריון, ובתינוק לאחר לידתו ובזמן שהותו בבית החולים, יוגדר כרשלנות רפואית בלידה, במידה שאכן הייתה התרשלות של מי מהגורמים, ובמידה והתרשלות זו תוכח כסיבה הישירה לכך שנגרם נזק ליולדת, ליילוד או לשניהם.
קשר סיבתי הוא הכרחי להוכחת קיומה של רשלנות בלידה, בפרט לאור השכיחות הגבוהה של סיבוכים בלידות שאינם בהכרח ניתנים למניעה.
עם זאת, כאשר יש חשד כי הייתה חריגה מהסטנדרט הרפואי הנדרש וכי היא זו שהובילה לנזק ליילוד או לאימו, ייתכן שתהיה עילה לתביעת פיצויים בגין רשלנות רפואית בלידה. יש לבחון לעומק האם ניתן היה לפעול אחרת והאם, בהינתן כלל הנתונים הידועים, פעולה אחרת אכן יכולה הייתה למנוע את הנזק שנגרם.
דוגמא לרשלנות רפואית בלידה:
תינוק שנולד עם מום, כתוצאה ממחלה גנטית נדירה, שניתן היה לאתר מבעוד מועד, ולאפשר להורים להחליט האם להמשיך בהיריון או לסיימו בשלבים מוקדמים. במקרה זה הרכיב הגנטי שמהווה את הסיבה למחלה אינו כתוצאה מהליך הלידה, ועל כן במקרה זה תיבחן עילת רשלנות רפואית במעקב ההיריון.
בזמן ההיריון
רשלנות במעקב ההיריון, שיכולה לבוא לידי ביטוי באבחון שגוי ורשלני, באי-אבחון או באבחון מאוחר של מומים בעובר, של מצבים מסכני חיים של העובר, אימו או שניהם או בפענוח שגוי ורשלני של תוצאות בדיקות שבוצעו בעובר או בדיקות של אימו.
בנוסף, מתן הנחיות שגויות ורשלניות לאם בעודה בהיריון, באשר לנטילה או אי-נטילה של תרופות לפני ההריון או בזמן ההיריון, או מתן הנחיות שגויות אחרות כגון תזונה, פעילות גופנית או כל היבט אחר שיכול להשפיע על ההיריון, יכול להיחשב כרשלנות.
בלידה עצמה, זהו השלב המורכב ביותר, בכל הקשור לרשלנות רפואית פוטנציאלית.
הצוות הרפואי נדרש לנהל את הלידה בהתאם לצפי התקין שלה, במקביל להפעלת יכולת קבלת החלטות מהירה, ערנות לכל שינוי ותגובה במועד לכל צורך או סיבוך.
רשלנות במהלך הלידה עצמה עלולה להתבטא בשימוש רשלני במכשירים מיילדותיים, בקבלת החלטות שגויות ובלתי מקצועיות, בהתמודדות לא מהירה מספיק או לא נכונה עם סיבוכי לידה שהתרחשו, במעקב רשלני אחרי מצב העובר והיולדת, באי מתן תשומת לב מספקת לסימנים מעוררי חשד ועוד.
לאחר הלידה
רשלנות בסיום הלידה, בין אם היא התרחשה בחדר הלידה עצמו או בעת שהותה של האם בבית היולדות, עלולה להוביל לנזקים קשים. טיפול ביילוד או ביולדת עצמה שהוביל לנזקים במי מהם, עלול להיחשב כרשלנות אם הצוות הרפואי התעלם מכאבים, זיהומים, דימומים או כל סימן לבעיה או סיבוך אחר, ובשל כך לא הוענק טיפול מתאים, או שניתן טיפול שגוי.
היה לי מקרה של לקוחה שהרתה בגיל מבוגר, ובגלל שבעבר היא ילדה באופן טבעי, מנהל המחלקה כתב שאפשר לאפשר לה ללדת באופן טבעי אבל בכל בעיה שצצה יש להפנותה לניתוח קיסרי.
היא נכנסה לחדר לידה ובמשך שעות ארוכות הייתה מחוברת לפיטוצין לזירוז הצירים וסבלה מכאבים. כשהיא התלוננה בפני האחיות שהיא מאד כאובה, הם התעלמו ממנה וחשבו שהיא סתם מתלוננת.
רק לאחר זמן יקר התברר שהדופק של העובר ירד מאד, כפי שהשתקף במוניטור, אבל הצוות הרפואי לא שם לב לכך. כאשר ראו זאת, היא הופנתה בדחיפות לניתוח קיסרי. אולם, זה היה מאוחר מידי, התברר כי הרחם שלה נקרע וכי העובר עבר לחלל הבטן. עקב כך הוא נולד במצב קשה מאד ונפטר כעבור 3 ימים. ייצגתי את המשפחה בבית המשפט ולאחר דיון אחד הגענו להסדר פשרה שכלל פיצויים משמעותיים להורים על אובדן התינוק.
תינוק שנולד עם מום, כתוצאה ממחלה גנטית נדירה, שניתן היה לאתר מבעוד מועד, ולאפשר להורים להחליט האם להמשיך בהיריון או לסיימו בשלבים מוקדמים. במקרה זה הרכיב הגנטי שמהווה את הסיבה למחלה אינו כתוצאה מהליך הלידה, ועל כן במקרה זה תיבחן עילת רשלנות רפואית במעקב ההיריון.
הביטוח הלאומי סירב להכיר בו כנכה תאונת עבודה, אבל מצלמת הדרך שהתקין במכונית תיעדה את תאונת הדרכים שעבר – וזה מה ששכנע את בית המשפט.
בעקבות אישור החוק המאפשר מסירת מידע על מי שלא התחסנו לשורת גורמים כדי "לעודד התחסנות", מומחים משפטיים צופים שבג"ץ יתקשה לאשר את החוק השנוי במחלוקת
אלמן שאשתו נפטרה ממחלת הסרטן תובע את רופאת העור בקופת החולים: לא זיהתה את המלנומה כגידול אלא פטרת שמדובר ביבלת. "טיפלה עם משחה, כשהיה צורך בטיפול כימותרפי"
לא בכל יום משלמת יבואנית רכב פיצוי נדיב ללקוח שרכבו נשרף ושרידיו נעלמו. וגם: קבלו הצצה אל עולמם המסתורי של העדים המומחים
לידה היא התרחשות דינמית ולכן גם אם מהלכה הצפוי הוא ידוע לכאורה, בפועל הוא אינו בהכרח כזה והשינויים עלולים להיות פתאומיים, מסיבות שונות.
במדינת ישראל קיים סטנדרט רפואי מקובל, המצופה מכלל הצוות הרפואי, והמבוסס הן על ידע רפואי וניסיון קליני והן על הנחיות של משרד הבריאות והאיגוד הישראלי למיילדות וגניקולוגיה. לכן כאשר קיימת חריגה ממנו, בין אם במעשה שגוי או בחוסר מעשה, הדבר ייחשב כהתרשלות.
על הצוות לתת את מלוא תשומת הלב המהירה והמקצועית ביותר, לסימנים שמתגלים תוך כדי הלידה ועלולים להצביע על בעיה, אפילו במקרים שבהם נדרש, לדוגמה, ניתוח קיסרי בחירום, והלידה מסתיימת בצורה שונה לחלוטין ממה שניתן היה לצפות בתחילתה.
אם נגרם נזק ליילוד או לאם ונדרשת בדיקה של השתלשלות האירועים, חשוב לבחון אילו סימנים הצביעו על רשלנות רפואית פוטנציאלית, ולבדוק את הקשר הסיבתי בין הסימנים שנמצאו אל הפגיעה עצמה.
אלו יכולים להיות סימנים ברורים לעין כמו סימני חבלה או שטפי דם שנגרמו לתינוק לאחר לידה מכשירנית או פציעות של האם עצמה שחורגות מהמקובל בלידות מורכבות, שינויים בדופק העובר שתועדו ולא הובילו להתערבות רפואית מתאימה, ניתוח קיסרי לא מתוכנן שבוצע אך באיחור, או התפתחות של סיבוכים באם או ביילוד, שהיו ידועים לצוות אך שלא טופלו כראוי ובזמן.
רשלנות רפואית בלידה עלולה להוביל לנזקים שונים, החל מפציעות קלות יחסית של היילוד ושל אימו, ועד לפגיעות קשות ומשמעותיות כמו גרימת נכות לאם, פגיעה נוירולוגית של התינוק ואפילו מוות של האם או התינוק.
כעורכת דין לנזקי גוף העוסקת רבות ברשלנות רפואית, אני שמה דגש על איסוף קפדני של תיעוד רפואי מלא ומדויק של כל מעקב ההיריון והלידה, על מנת לבחון היטב את השתלשלות העניינים מרגע הגעת היולדת לבית החולים ועד ללידה. האיסוף נעשה על ידי משרדי, על מנת לוודא שכלל המסמכים הרלוונטיים קיימים.
התיעוד הרפואי במהלך ההיריון, הלידה והטיפול באם ובתינוק לאחריה, הוא הבסיס לתביעת רשלנות רפואית ולכן איסופו הוא קריטי לבחינת שאלת הרשלנות, להכנת חוות הדעת הרפואיות וכתב התביעה, ולניהול התיק בבית המשפט, במטרה להוביל לכך שהמשפחה תקבל פיצויים משמעותיים שיאפשרו להורים לשקם את חייהם ככל שיוכלו, ללא חסמים כלכליים.
שעות פעילות המשרד הן בימים א'-ה' בשעות: 8:00-18:00
office@dplaw.co.il
רח' אגוז 6, ת.ד. 204, פארק תעשיות חבל מודיעין
במקרים מסוימים – כן. אם יולדת מדווחת על כאבים עזים שמלווים בסימני מצוקה עוברית או באי-תגובה מצד הצוות, ואלה לא נבדקים או לא מטופלים כראוי, וכתוצאה מכך נגרם נזק ליולדת או ליילוד, ייתכן שמדובר בהתרשלות שחייבה התערבות מוקדמת, כמו ניתוח קיסרי מיידי.
ככלל, לפי חוק זכויות החולה (למעט מקרים חריגים המתייחסים למתן טיפול נדרש, דחוף ובלתי צפוי), על המטפל למסור כל מידע הנדרש למטופל כדי לאפשר לו לקבל החלטה לגבי הטיפול, ובין השאר מידע על: האבחנה; הפרוגנוזה (ההתפתחות הצפויה של המחלה ללא קבלת טיפול רפואי); הטיפול המוצע; חלופות לטיפול המוצע; סיכויים וסיכונים של הטיפול המוצע; אופי הטיפול (חודרני או לא); משך הטיפול; היותו של הטיפול חדשני.
בהתאם, גם לפני שמבצעים ביולדות טיפולים רפואיים כלשהם במהלך הלידה (מתן פיטוצין, מתן אפידורל וכיו"ב), יש לתת לה הסבר ולקבל את הסכמתה לכך. אם לא ניתנה הסכמה מדעת של היולדת, כלומר אם לא הסבירו לה בצורה ברורה את הסיכונים, האפשרויות והשלכות הטיפולים – מדובר בפגיעה בזכות לאוטונומיה של היולדת על גופה.
לפי הפסיקה, במקרה שלא הוכח קשר סיבתי בין הפרת חובת הגילוי ובין מתן ההסכמה המודעת לטיפול, הפיצוי בגין פגיעה בזכות לאוטונומיה בלבד הינו נמוך יחסית, שכן הוא ניתן רק בשל עוגמת הנפש שנגרמה למטופל, ועל בסיס הערכה של בית המשפט את חומרת הפגיעה באוטונומיה שלו.
אולם, כאשר מוכיח המטופל (ובענייננו, היולדת), כי אילו היה מקבל את המידע הדרוש לו לקבלת החלטה מושכלת, לא היה נותן הסכמה מדעת לטיפול שגרם לו לנזק, הרי שהוא יהיה זכאי לפיצוי בגין כל רכיבי הנזק שנגרמו לו כתוצאה מאי מתן ההסכמה מדעת.
בעבר הפיצוי הכספי על פגיעה בזכות לאוטונומיה היה סמלי, אולם בשנים האחרונות חלה תפנית ובית המשפט פוסק סכומים הנעים בין עשרות למאות אלפי ₪.
בוודאי. נזקים כמו שיתוק, פגיעה מוחית, או איחור התפתחותי – עשויים להיגרם כתוצאה מהתנהלות לקויה במהלך הלידה, כמו התעלמות מסימני מצוקה של העובר המתבטאים במוניטור העוברי, עיכוב בהוצאת התינוק, שימוש שגוי בוואקום, או אי מתן טיפול אנטיביוטי לאם לפני הלידה במקרה של נשאות של חיידק כמו חיידק ה- GBS.
בעקרון כן, אולם, אם הרופא או כל איש צוות אחר, פעל במסגרת עבודתו במוסד הרפואי (כגון: רופא מיילד שעובד בבית החולים שבו התרחשה הלידה), הרי שהתביעה, ברגיל, תוגש כנגד המוסד הרפואי, כאחראי על כל פעולותיהם של העובדים במוסד זה.
כן. נשים רבות עוברות טראומה קשה בעקבות לידה שבה חוו רשלנות רפואית. פגיעה נפשית – כמו פוסט טראומה או דיכאון קשה – יכולה להיות חלק בלתי נפרד מהתביעה.
במרבית המקרים – כן. תקופת ההתיישנות היא 7 שנים מהאירוע, ובמקרה של נזק לילד שנגרם במהלך הלידה, ברגיל, ניתן להגיש תביעה עד גיל 25 של הילד, אולם חשוב מאד לבדוק כל מקרה לגופו.
לפני הכל חשוב להפריד בין רשלנות רפואית בלידה לרשלנות רפואית שמקורה בהליך ליווי ההיריון.
רשלנות רפואית בלידה תעסוק במענה ובטיפול הרפואי שניתן במסגרת הלידה עצמה, החל מהגעת היולדת לבית החולים, או ממועד פנייתה לגורמי הרפואה לצורך קבלת סיוע בלידה (אמבולנס, צוותי חירום בלידת שטח/בית).
טענות התביעה במקרה של רשלנות רפואית בלידה עשויות להיות מופנות כנגד נותני השירות האדמיניסטרטיביים, רופא אישי, אחיות חדר הלידה, רופא מרדים לצורך מתן אפידורל ואחרים. יחד עם זאת, גורם התביעה אליו תופנה הדרישה ללקיחת אחריות ולפיצוי יהיה המוסד הרפואי בו התרחשה הלידה – לרוב בית החולים.
חשוב לדעת כי הצוותים הרפואיים בבית החולים ובמסגרות הבריאות בישראל מוגנים במסגרת אחריות שילוחית, שקובעת כי האחריות על פעולותיהם, לרבות טענת רשלנות, חלה על המוסד הרפואי המעסיק אותם.
מלבד זאת, לאחר בניית התביעה והגשתה, התביעה צפויה להתנהל אל מול חברת הביטוח המבטחת את המוסד הרפואי בביטוח אחריות מקצועית, ואחראית על תשלום פיצויי הנזיקין ככל שייקבעו בהסדר בין הצדדים או בהליך משפטי.
סכום התביעה ייקבע במהלך בניית התביעה, בהתאם להמלצת עורך הדין המטפל ברשלנות הרפואית, ובכפוף לתבחינים לפיצוי הקבועים בפקודת הנזיקין: היקף הפגיעה, היקף הנכות שנותרה, גובה אחוזי הנכות, כאב וסבל כתוצאה מהרשלנות, צרכי שיקום, צרכי טיפול בתינוק ולאורך חייו, עלויות הטיפול ואובדן הכנסה עתידי של האם ו/או התינוק.
ניסיון וותק
למעלה מ-25 שנות ניסיון בייצוג נפגעים בתיקים מורכבים ורחבי היקף
יחס אישי ומקצועי
גישה מקצועית, מעמיקה ונחושה, עם מטרה ברורה – השגת הפיצוי המקסימלי ללקוחותינו
מומחיות בתחום רשלנות רפואית
מובילים בתחום הרשלנות הרפואית ותביעות נזקי גוף למקסימום פיצויים
הצלחות מוכחות
המשרד מדורג על ידי duns 100 ו- BdiCode כמשרד המוביל בתחום הרשלנות הרפואית בישראל.
משרד עו"ד דורית פילו הינו משרד המתמחה בתחום רשלנות רפואית ונזקי גוף. משרד עו"ד דורית פילו מתמחה גם בייצוג מול המוסד לביטוח הלאומי בשל ההשקה הברורה בין תחומים אלו לנפגעי רשלנות רפואית. לעו"ד דורית פילו, מייסדת ובעלים של המשרד, יש מעל 25 שנות ניסיון בניהול תיקי רשלנות רפואית וייצוג אל מול בתי החולים מה שמאפשר למשרד לתת ללקוחותיו טיפול מלא מקצועי ומקיף, ולהביא למקסימום פיצויים ולמיצוי הזכויות המלא.
כל הזכויות שמורות לעורכת דין דורית פילו
המידע הנ"ל אינו מהווה ייעוץ משפטי, ומומלץ להיוועץ עם איש מקצוע מתאים לפני ביצוע כל פעולה.