טבעת בקיבה שגרמה לנמק – פיצויים בגובה 820,000 ש"ח
פס"ד מעניין שניתן לאחרונה (תיק זה לא טופל במשרדנו):
רות היתה בת 52 שנים, כאשר עברה ניתוח קיצור קיבה באמצעות טבעת שהולבשה על הקיבה שלה. כעבור כתשעה חודשים היא פנתה לחדר המיון בבית החולים איכילוב עקב חוסר תאבון וכאבי בטן, ועלה חשד לכך שחלק מהקיבה נדחף מתחת לטבעת, ולכן היא אושפזה לצורך בירור וביצוע בדיקת גסטרוסקופיה, שמטרתה צילום של מערכת העיכול לצורך אבחון.
רות שוחחה עם הרופא שניתח אותה את ניתוח הטבעת, והוא המליץ לה להשתחרר מבית החולים ולהמשיך את הטיפול על ידו. לאור זאת, רות סרבה להתאשפז בבית החולים איכילוב וביקשה לעבור להמשך טיפול אצל הרופא המנתח.
כעבור יומיים היא נותחה על ידו, ובניתוח אובחן שהקיבה נדחפה מתחת לטבעת כפי שנחשד מלכתחילה. הרופא הציף את הקיבה בנוזל סימון כחול כדי לאתר דליפות, אולם לא ביצע בדיקת גסטרוסקופיה. הרופא שיחרר את הטבעת ולא החזיר אותה למקומה לאחר שהבחין שהקיבה נפגעה.
כעבור שבועיים הגיעה רות לבית החולים סורוקה במצב מסכן חיים. בוצעה לה בדיקת גסטרוסקופיה שהראתה כמות גדולה של דם טרי וכיב (פצע) בקיבתה. רות הוכנסה מיד לחדר הניתוח, שם התגלה נמק בקיבה וכן פצע מדמם ומנוקב. במהלך הניתוח, נכרתו שני שלישים מהקיבה והטבעת הוצאה. רות סבלה מזיהומים ואושפזה משך 18 ימים. כיום סובלת רות מנכות גופנית ונפשית.
רות טענה שהיה על הרופא המנתח לערוך לה בדיקת גסרוסקופיה, כאשר טיפל בה, ומאחר ולא ביצע בדיקה זו, הוא לא זיהה את הכיב (הפצע) בקיבתה.
בית המשפט קבע כי הרופא המנתח התרשל מאחר ולא ערך לרות בדיקת גסטרוסקופיה ולא זיהה את הכיב (הפצע) בקיבתה, למרות שידוע שכאשר הקיבה נדחפת מתחת לטבעת, מופעל עליה לחץ באזור זה ובאזורים אחרים.
בית המשפט קבע כי הרופא בחר בבדיקה הפחות טובה לאיתור נקבים (הצפת הקיבה בנוזל סימון כחול), והיה צריך לבצע לרות בדיקת גסטרוסקופיה (כפי שרצו לבצע לה בבית החולים איכילוב), בייחוד לאחר שהרופא הבחין שהקיבה נפגעה ובדיקות הדם של רות העידו על תהליך דלקתי חריף.
אי ביצוע הבדיקה הוביל למצבה של רות ולנזקים שנגרמו לה, ועל כן בית המשפט פסק לרות פיצויים בגובה 820,000 ש"ח, בתוספת שכ"ט עו"ד והוצאות משפט.