כמה מכם הופנו לבדיקות רפואיות, ובדיעבד התברר לכם כי התוצאות היו לא תקינות, אולם הרופא בכלל לא יידע אתכם? – בדיקות רפואיות שגרתיות מצילות חיים!
פס"ד מעניין שניתן לאחרונה (תיק זה לא טופל במשרדנו):
א' פנה לרופאת המשפחה שלו בקופת חולים כללית, והתלונן כי הוא סובל מתכיפות במתן שתן מזה כשנה, בעיקר בלילה. א' מסר לרופאה כי הוא חושש שישנה בעיה עם הערמונית. הרופאה הפנתה את א' למספר בדיקות, וביניהן לבדיקת PSA. בדיקת PSA בודקת את רמת החלבון המופרש ע"י בלוטת הערמונית בדם, אולם הרופאה כלל לא הסבירה לו מה משמעות הבדיקה.
תוצאות הבדיקה הגיעו למחשב של הרופאה והעידו על חריגה בערכי ה -PSA. למרות זאת, הרופאה לא התייחסה לתוצאות הבדיקה ולא הפנתה את א' להמשך בירור.
כעבור כשנה וחצי, בעקבות בדיקת CT שעבר א' בשל כאבי גב, נמצא כי בלוטות הלימפה של א' מוגדלות והאונקולוג המטפל הפנה אותו לבדיקת PSA. כעת, הערכים היו גבוהים הרבה יותר ובבדיקות נוספות שבוצעו לו, אובחן סרטן הערמונית עם גרורות בעצמות, בדרגת ממאירות גבוהה.
א' הגיש תביעה לבית המשפט בטענה כי רופאת המשפחה התרשלה בכך שלא יידעה אותו על תוצאות הבדיקה ולא הפנתה אותו לבדיקות נוספות.
בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל את טענותיו של א' וקבע כי אכן היה על הרופאה ליידע את א' על תוצאות הבדיקה ולהמשיך את הבירור.
בית המשפט קבע כי אילו היתה המחלה מתגלה במועד הבדיקה הראשונה, הרי שניתן היה לבצע כריתה של הערמונית ולאפשר לא' חיים מלאים ובריאים. אולם, בעקבות האיחור באבחון המחלה, היה על א' לעבור טיפול הורמונלי והקרנות, שנועדו להאט את קצב המחלה. בנוסף, אולם א' כבר לא יכול להחלים מהמחלה, ותוחלת חייו התקצרה משמעותית, מתוחלת חיים של 15 שנים, לתוחלת חיים של עד 5 שנים! בית המשפט העריך את כלל נזקיו של א' ופסק לו פיצויים בגובה של כ- 750,000 ש"ח.