מדובר במקרה מצער מאד של יולדת שהגיעה לבית החולים העמק ללידה ועם הגעתה היא התריעה בפני הצוות הרפואי כי היא נושאת את חיידק ה-GBS בגופה, חיידק הידוע כמסכן חיים עבור ילודים.
היולדת גם מסרה לצוות המטפל את כרטיס מעקב ההיריון שלה בטיפת חלב, שכלל את תוצאות הבדיקות שלה המעידות על הימצאות החיידק הקטלני.
אבל הצוות הרפואי התרשל ולא נתן לאם טיפול אנטיביוטי מקדים עוד בטרם הלידה, כפי שהיה עליו לעשות – וכך לא מנע את הדבקת התינוק בחיידק הקטלני (תינוקות נדבקים בחיידק זה עם המעבר בתעלת הלידה).
בנוסף, למרות שהיה ידוע שהאם נשאית של החיידק, סיכום הלידה שלה והמידע על כך לא הועבר למחלקת יילודים ולא נערך המעקב הנדרש אחר התינוק.
לאחר שהתינוק החל לחוש ברע וסירב לינוק, נמנעו בבית החולים מלשלוח אותו לבדיקות, ותחת זאת, החליטו לשלוח אל האמא מדריכת הנקה.
אלמלא היולדת, שחושיה רמזו לה שבנה לא חש בטוב, ושהתעקשה שיבדקו אותו שוב – השניים היו משתחררים לביתם, ולדברי הרופא שטיפל בתינוק בפגיה – הילד היה מוצא כך את מותו.
בבדיקה נמצא כי התינוק סובל מזיהום חמור, מצבו התדרדר במהירות, מערכות גופו קרסו, ולמרות מאמצי הרופאים הוא הפך לנכה סיעודי הן מבחינה גופנית והן קוגניטיבית, שעל פי מומחים רפואיים, יזדקק לסיוע ולטיפול צמוד לכל ימי חייו.
במסגרת התביעה, בית החולים נדרש לפצות את המשפחה על נזקיו הרבים של התינוק לכל ימי חייו.